2008. április 5., szombat

Szlovák euró

Hír, ami a nap híre. Szlovákia 9 hónap múlva euróval fizet. Kívánom Szlovákiának, hogy így legyen.
Ez üzenet lesz Magyarország számára is. Szlovákia kemény reformokon ment keresztül, ott megcsinálták az egészségbiztosítás átalakítását, amitől úgy fél a magyar ember. Ott bezzeg megcsinálták azokat a reformokat, amiktől "a legvidámabb barakk" mai leszármazottai enyhén szólva is összeszarják magukat. A legvidámabb barakk utódai azt mondják, hogy reform helyett jöjjön inkább a kemény kéz politikája, jöjjön a "vezér", az új Kádár János, akinek felállva lehet tapsolni, és akinek lehet skandálni a nevét, csak reform ne jöjjön.
Szlovákia bevezeti az eurót, mert képes volt a reformokra.
Mit is jelent ez majd a gyakorlatban? Nos, csak annyit, hogy a felvidéki magyarok jóval jobban élnek majd, mint mi. Csak annyit, hogy a világ egyik legerősebb, legstabilabb valutájával fognak fizetni, hogy bankszámlájukon a fizetésük euróban érkezik, hogy bármerre járnak Európában, váltaniuk nem kell pénzt, és, ha váltanak is, az ő pénzük lesz az egyetemesebb, az erősebb, a stabilabb.
Tartást ad majd ez a felvidéki magyaroknak, nyugodt szívvel sajnálhatnak majd le minket, hazai szerencsétleneket.
Mindezt bátran mondhatom, közeli rokonaim laknak a Felvidéken. Anyám rimaszombati, ezért magamat is kicsit felvidékinek nevezem.
Drukkolok nekik. Legyen meg az eurójuk, hadd tudjuk meg végre, milyen az, nagyképű pesti okoskodó megmondóból szegény rokonná vedleni.
Mindenkit üdvözlök!

Nincsenek megjegyzések: