2008. április 3., csütörtök

Tető

A tető. Lakásom felett ott a tetőterasz, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész városra. Örök vita forrása - miközben épp lakótársaimmal együtt azon vagyunk, hogy a tető járható legyen, és élvezhessük azt a csodálatos látványt, amiben részünk van, ha kimegyünk a tetőre, az egyik lakótárs ádáz harcot vív ez ellen,azt állítva, hogy kárt okozunk, aminek anyagi következményei lesznek. Ez a lakótárs jószerivel egyedül van, de két lakás tulajdonosa a házban, így a szava két "szavazat". A vita újból és újból fellángol, olyan szinten, hogy a tetőre vezető ajtó kulcsához való jogunkat is kétségbe vonja.
Milyen nevetséges feszültségek, mennyire mondvacsinált ellentétek.
A közös képviselő végül kihívta a tűzoltókat, szakvéleményt kért arról, hogy mi a helyzet a tetőre vezető ajtóval tűzvédelmi szempontból.
Meglepetésemre kiderült, hogy nekünk van igazunk, a tetőre vezető ajtónak nyitva kell lennie, mert "menekülési útvonal".
Megnyílt az út a panoráma felé!
Most este kimentem a tetőre, élveztem a fantasztikus látványt. Nagyokat szippantottam a jó levegőből, és közben arra gondoltam, hogy lehet, hogy ma ebben az országban egyedül a tűzoltók gondolkodnak világos aggyal, logikusan.
Jó éjszakát!

Nincsenek megjegyzések: