2008. május 8., csütörtök

Szlovákia újból

Felhívom a figyelmet Blahó Miklós írására. Erről van szó. Szlovákiában megcsinálták a magánbiztosítókat. Ott megcsinálták a szociális kiadások lefaragását. Ott képesek voltak arra, hogy vállalják a nehézségeket.
Itt a demagógia uralkodik. Van egy "Alkotmánybíróságunk", amelyik elhiteti velünk, hogy mindent meg lehet oldani: "népszavazással".
Érdekes módon, sehol, egyetlenegy európai országban nem volt népszavazás vizitdíjról. Bűzlik ez az ügy, kedves Bihari Mihály! Szégyellje magát az az alkotmánybíró, aki önös politikai érdekei miatt, sértettségében, hogy nem jelölték köztársasági elnöknek, mindezek miatt "népszavaztat" minden ostobaságról.
Mindenki tudja, hogy nem lehet népszavazást kiírni vizitdíjról, egészségügyi reformról. Csak Magyarországon lehet. Valami nagyon nem stimmel ebben az országban, kedves Bihari Mihály! Egyszerű állampolgárként pezsgőt fogok bontani, ha Maga eltávozik végre az Alkotmánybíróság testületéből. Ismétlem, szégyellje magát, Bihari Mihály!

1 megjegyzés:

Luka Regina írta...

Tisztelt Petőcz úr!

Talán, ha nem mindig a harmadlagos érintettségű embereket húznánk le jó magyar szokás szerint, akkor valóban nem kéne vizitdíjról döntenie az Alkotmánybíróságnak.
De miért esik olyan demagógiába Ön is, hogy önös politikai érdekekre fogja a jogi döntést.

Igaz, ma Magyarországon nem igazságszolgáltatás folyik, csupán jogszolgáltatás. Ennek okát csak mélyebbre ásva találhatnánk meg, s ha sikerülne, bizonyára akkor már nem a vizitdíjról kéne dönteni.

Addig is, jobban tenné a magyar értelmiségi, ha a demagógia prüszkölése helyett megtalálná hol is hagyta el önmagát...