2008. április 1., kedd

Bomlik a kormány

Olvasom, hogy bomlik a kormány.
Rendben.
Kinek is jó ez? Jó lesz az SzDSz-nek? Nem. Hiszen az SzDSz szétesését, eljelentéktelenedését ez nem tudja megállítani. Ez nyilvánvaló.
Nem valószínű, hogy ebből a jelenleg 2 százalékon álló pártból 2010-re lesz egy 5 százalékos párt. A félő inkább az, hogy végképp búcsút vehetünk mindattól, amit az SzDSZ képviselt.
Jó ez az MSzP-nek?
Bizonyos értelemben igen.
Kisebbségi kormányt alakít, nem kell egyeztetnie a jövőben, nincs arról szó, hogy a döntéseiben alkalmazkodnia kellene. Viheti tovább a reformokat. Vagy inkább a "reformokat".
És valóban jó ez az MSzP-nek?
Gyurcsány Ferencnek biztosan jó. De senki másnak. Az MSzP-nek sem. Mert az MSzP-nek arculatot kell váltania.
Tulajdonképpen elő kellene ásni valahonnan egy jó politikust, aki képes megszólítani a vidéket, aki képes megszólítani az egyszerű embereket, aki egészen más alkat, mint Gyurcsány.
Kérdés: van ilyen ember az MSzP-én belül?
Úgy tűnik, van. Van egy miniszter, aki nyugodt háttérmunkával elérte, hogy ne legyenek gazdatüntetések, aki megmentette az országot a sorozatos útlezárásoktól, attól, hogy traktorok álljanak a Hősök terén. Emlékszünk: volt ilyen félelem bennünk, hogy ez lesz.
Ez az ember a jelenlegi földművelésügyi miniszter.
Gráf József.
Valószínűleg vele megnyugodna az ország, megerősödne az MSzP.
Lehet, hogy ő a jövő embere.
Mindenkinek üdv!

Honlap

Persze nem kell hangsúlyoznom, hogy a honlap mindig is kapcsolódik ehhez a bloghoz.

Lille


Néhány nap múlva ismét Lille-be utazom. Kagylót fogok enni, sétálok a parkban, naplót írok. Legyen itt egy fénykép, régi időkből.

megszületett

Megszületett az új blog.