2024. április 18., csütörtök

Szépírói kurzus 2024/tavasz/16 - Harmatos Mária ikernovellái

 A Szépírói Műhely idén is folytatódik. A kurzusra a felhívás itt olvasható, már lehet jelentkezni a következő, őszi félévre. A Próza kurzus hallgatója, Harmatos Mária Krúdy Gyula után "szabadon" ikernovellákat írt. Krúdy hihetetlenül érzékeny két elbeszélése, Az utolsó szivar az Arabs Szürkénél és a Hírlapíró és a halál című munkák példaértékűek valóban. Harmatos Mária ugyanúgy két nézőpontból írta meg ugyanazt a történetet. Gratulálok!

 

Harmatos Mária

Homály I. 

Krúdy Gyulának

Új szeretőm van. Az interneten ismertem meg két hónapja. Eddig négyszer találkoztunk, mindig nálam. Nem lakik messze, autóval jön, kicsit beszélgetünk, dugunk, felöltözik, és elmegy. Szereti a fehérboromat. Két pohárral iszik belőle, nem veszi észre, hogy a másodikat felvizezem, a nappaliban ül a kanapén, amíg kitöltöm a bort. Benne végre megtaláltam azt, amit kerestem. Nincsenek kötöttségek, nincs számonkérés, nincsenek felesleges körök.

Nem különösen szép, van rajta egy kis felesleg, de a mellei meglepően feszesek. Ha jól emlékszem, pár évvel öregebb nálam. Hosszú barna haja van, biztosan festeti, mert ősz szálakat nem láttam benne. Nem kérdeztem rá, ilyesmiről nem beszélünk. A szeme körül van néhány ránc, de nem túl feltűnő. Különben sem akarok vele megjelenni sehol. Azt mondta, hogy már nem menstruál, belépett a változókorba. Legalább nem kell aggódnom a gyerek miatt, és a gumival sem kell bajlódni.

Néha ő szól, hogy találkozzunk, néha én üzenek rá. Mindketten tudjuk, hogy ez mit jelent. Azt azért mégsem kérdezhetem, hogy akarsz -e dugni. Aztán egyeztetünk. Ha nem jön, hát nem jön. Ez a lényeg, nincs mellébeszélés. Megmondtam neki az elején, hogy ne számítson többre, ne reménykedjen, mi nem fogunk járni soha. Nekem nem fér bele egy kapcsolat, de férfi vagyok, vannak vágyaim. A munkámra fogtam. Nem ellenkezett.

Valami nagy cégnél van vezető beosztásban, mondta, de nem igazán emlékszem. Általában én mesélek, ő keveset beszél. Sokat kérdez, jó hallgatóság. Csendben mosolyog, úgy látom, érdekli, amit mondok neki. A szeme elkeskenyedik és komoly marad mosolygás közben is. Tényleg figyel rám. Ha mellé ülök a kanapén, hozzáérek beszélgetés közben. Nem húzza el a kezét, nekem is jó megérinteni. Puha, meleg a bőre. Amikor kimerülnek a témák, és beáll a csend, akkor csókolom meg. Vagy ő hajol oda hozzám. Mindig jó az illata.

Az új szeretőm elég jó az ágyban. Nagyon odaadó, és pont annyira szenvedélyes, mint amennyire ez a jó szexhez kell. Mire felmegyünk a hálóba, már nedves. Az előjátékot hamar letudjuk, pár csók, gyors vetkőzés. Vagy vetkőztetés. Általában a blúzánál kezdem. Szívesen érek hozzá, szép a bőre. Még csak ismerkedtünk, amikor kértem, hogy szexi ruhát vegyen fel, ha jön, most is egy mélyen kivágott, szűk felső van rajta. Sokat mutat, de nem ízléstelen. Tetszik a stílusa. Hamar kibontom a ruhájából, figyel arra is, hogy könnyen levehető darabok legyenek. Múltkor előre megmondta, hol van a kapocs. Az kicsit kínos volt. A nadrágot megoldotta egyedül. Az enyémet is. Néha még zavarban vagyunk egy esetlen mozdulatnál, de egyre otthonosabban mozgunk a másikban. Szó szerint. Egyre jobb vele a szex.

Néha nem bánnám, ha gyakrabban jönne.

Ha nem kezd el nyafogni, megtartom.

              

Homály II.

Új szeretőm van. Az interneten ismertem meg, pénteken lesz három hónapja. Nem nagy szám, de nekem tetszik. Két és fél évvel fiatalabb nálam. Még az elején kijelentette, hogy szexi ruhába öltözzek, ha jövök. Nem kellett többet mondania, rögtön tudtam, hogy miért találkozunk. Alacsonyabb, mint én, és zavar, hogy nem vehetek fel hozzá magassarkút. Azzal azért könnyebb lenne a szexi kinézet.

A kanapén ülök, nézem az arcát. Kisfiús bájába időnként belezavar a tikje, aprót rándul a szája széle, szerintem ő nem is tud róla. Vékony, izmos, a keze ápolt. Fáradt a szeme, és barna hajába néhány ősz szál vegyül a halántékánál. Szívesen beszél, könnyű beszéltetni. Pénzügyi igazgató egy induló cégnél. A lakás ízléses, jó beosztású, talán a volt felesége vette a bútorokat. Nem kérdezek rá, nem érdekel. Tisztaság van és tökéletes rend. Az ebédlőasztalon látszik, hogy soha nem ettek rajta. Gondolom a konyhában intézi el, vagy a nappaliban a kanapén eszik. Elképzelem, ahogy hozza utána a morzsaporszívót, és gondosan felszedeget minden egyes darabot. Elmosolyodom.

Mindig én jövök hozzá, néha ő ír előbb, néha én kérdezek rá. Egy éve vagyok egyedül, és nekem is vannak vágyaim. Már nincs lelkifurdalásom az ilyen kapcsolat miatt. Nem fér bele több. A munkámra fogom. Negyvenhét vagyok. Az előző szeretőm nem hitte el, amikor megmondtam neki a korom. A kis buta, folyamatosan a fogamzásgátlóért nyaggatott, és soha nem mert elélvezni bennem. Tavaly megmondták, hogy már nem lehet gyerekem, utána volt a műtét. Miért ne használnám ki ezt az utolsó lehetőséget a szexre? A mellem feszes, a bőröm sima, egy tízest simán letagadhatok. A hajam is dús, nem kellett levágatnom. Koromhoz képest szép vagyok. Megint elmosolyodom.

Kimegy a konyhába, hozza a második pohár bort. A fele víz, de nem szólok. Az első pohár sem volt még egy deci sem, így legalább nem kell aggódnom a hazaút miatt. Mindig kocsival jövök, nem nagy távolság, de azért jobb nem kísérteni az ördögöt. Az autóban van még egy fél liter víz, a szomszéd utcában majd megállok és megiszom. Aztán hazasétálok. Az autóért ráérek reggel visszajönni.

Már a gyerekéről beszél, kezd kimerülni a téma. Kicsit unom, várom, hogy beálljon a csend. Végigsimítok a kézfején, ettől elhallgat. Tudom, mi következik, ezért jöttem. Ha tudná, mennyire felesleges ez a közjáték. Közel hajolok hozzá, megtalálja a számat. Csók közben sután a dekoltázsomba nyúl, végre eljutottunk a lényeghez. Követem a hálószobába.

Közepes szerető. Néha kicsit ügyetlenkedik, de gyorsan vetkőztet. Látszik, hogy van gyakorlata benne. A maga módján szenvedélyes, de nem az a falra kenős fajta. A célnak éppen megfelel, bár elég hamar elmegy. Általában hátulról, úgy jobban szereti. Én is. Egyre jobban megszokjuk egymás ritmusát, a kezdeti zavar lassan elmúlik. Mondom, hogy ez idővel csak egyre jobb lesz. Nevetünk. Szeretkezés után ad egy törülközőt, hogy tegyem a lábam közé, ne kenjem össze a lepedőt. Praktikus.

Ha nem kezd el nyafogni, megtartom.