2023. december 7., csütörtök

Szépírói kurzus 2023/ősz/16 - Árki Anna novellája

 A Szépírói Műhely idén is folytatódik. A kurzusra a felhívás itt olvasható, már lehet jelentkezni a következő, tavaszi félévre. A  Próza kurzus hallgatója, Árki Anna azt a házi feladatot választotta, hogy krimit ír. Igencsak izgalmas, aktuális téma! Kiváló munkáját örömmel közlöm.

Árki Anna
 
Felhők

 

Finom női parfüm illat lengte körbe a hotelszobát, amit aznap este választott vágyaik beteljesülésének színhelyéül. Anett már fél órája várt a férfira, idegességében lábával dobolt a padlón. Eldöntötte, hogy egyszer s mindenkorra megszakítja a közöttük dúló viszonyt, és megpróbálja még aznap este helyrehozni a házasságát. Ez lesz az utolsó. Nagyon fiatalon, mindössze 19 évesen lett feleség, amit már sokszor meg is bánt azóta. 5 év házasság után rájött, hogy a férje csalja őt és valami eltört benne: ugyanazokhoz a tisztességtelen eszközökhöz folyamodott. Férjével közös otthonukba már mindketten csak aludni jártak, azt is különböző időpontokban. Az ötödik szerető után azonban elkezdte foglalkoztatni a gondolat, hogy nem élheti így az életét.

Nem állhat annyiból az élete, hogy minden héten mással bújik ágyba céltalanul csak azért, mert a férfi, akihez hozzáment ezt az utat jelölte ki magának. Ráadásul a jelenlegi szeretője ugyancsak untatta már, folyamatosan megvárakoztatta. A férfi abban reménykedett, hogy így majd Anett nem jön rá, hogy többet szeretne tőle az olcsó hotelszobákban tartott rövid, ámde tartalmas légyottoknál. Anettet azonban nem lehetett átverni, rutinos szeretőként azon nyomban felismerte, ha valaki a kelleténél jobban kezdett el rajongani iránta. A napközbeni kósza üzenetek, a napjáról való érdeklődés és a homlokára kapott csókok menekülésre késztették. Igazából Anett szánta a szeretőit. Egytől egyig csodálatos, ámde boldogtalan emberek voltak, akik idegen nők testében keresték a vigaszt, és velük akarták pótolni a lelkükben tátongó űrt. Szívesen segített volna rajtuk, ám tudta, nem az ő szerelme egyikőjük bajára sem a gyógyír. Valamelyest magára is ismert bennük, bár ezt sosem vallotta volna be. Végső soron mindegyik hiú férfi volt csupán, és még valami közös volt mindegyik viszonyában: Anett világosan a tudtukra adta, ő irányít.

Végre halk kopogás hallatszott az ajtón; mindig három rövid kopogással tudatták egymással, ha megérkeztek. Anett lassan felállt, lesimította ruhájáról az ott sem lévő ráncokat és angyali mosollyal az arcán ajtót nyitott. 20 perccel később sietve távozott a hotelből, torka a szívében dobogott, hiszen tudta, végre tiszta lappal indulhat a férjével. Nincs több titkolnivalója, nincs több megcsalás a színen. Felkészült, hogy ugyanerre kérje, hiszen nem hiába házasodtak össze olyan nagyon fiatalon. Tudták, még előttük a jövő, még bármi lehet belőlük, és ők mégis egymást választották, egymásba kapaszkodva kezdtek úszni az élet tengerén. Megannyi álom, megannyi terv, és mégsem lett belőlük semmi. De vajon hol csúszott ennyire félre az életük? Véget szeretett volna vetni a szenvedésnek. Sosem szeretett volna rosszat. Könnyekkel az arcán futni kezdett, ám mire a bejárati ajtóhoz ért, a rendőrök már vártak rá.

 

*

Újságcikk:

 

Péntek este letartóztatták azt a debreceni nőt, aki öt férfit fojtott meg a Csillag szállodalánc hotelszobáiban. Letartóztatásakor így nyilatkozott: “Ők voltak a Felhőim! Mindannyian a Föld és a Menny között rekedtek, s én véget vetettem a szenvedéseiknek. Segítettem nekik végre boldog életet élni! Olyat, amilyen nekem sosem sikerült. “


Nincsenek megjegyzések: